Shemon & Sheppard – In The Afternoon

Weekdays 2pm-6pm

Members of the New York Yankees outfield pose in Yankee Stadium, September 12, 1941. From left American baseball players Charlie Keller (1916 - 1990), Joe DiMaggio (1914 - 1999), and Tommy Henrich, Canadian-born George Selkirk (1908 - 1987), American Frenchy Bordagaray (1910 - 2001). (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Craig Shemon here, with the Shemon and Sheppard Show, playing Wiki-Pete-ia every weekday at 4:45-ish on ESPN Southwest Florida!  Let’s talk about streaks.  On this 89th anniversary of Joe DiMaggio’s 61 game hitting streak in minor league ball (and we did not forget his famous MLB hitting streak here), we came up with a quiz to commemorate famous sports streaks for Wiki-Pete-ia.   (Technically, since Pete is on vacation this week we will use Chris for this competition.  Unofficially, we will call it Chris-ipedia!). We pit him against an audience member each day.  May the best man or woman win sports streaks trivia!

In case you are not fortunate enough to be lucky caller number nine at 239-337-ESPN, then you are in luck!  Play at home and dazzle your family!  Stump your co-workers with useless knowledge!  Amaze your friends with your newfound intelligence!  Below are the actual questions AND ANSWERS heard during Wiki-Pete-ia on our show.

Here’s a fun fact from memory lane.  The first MLB game I attended was in 1978 when the Reds hosted the Phillies at Riverfront Stadium.  At the time, Pete Rose was deep into his career-best 44 game hitting streak.  While he ultimately came up short chasing DiMaggio it was still a thrilling ride.  Let’s visit some of the most impressive sports streaks in history.  Good luck!

Craig Shemon

  • 1. JOE DIMAGGIO HAD THE LONGEST HITTING STREAK IN MLB HISTORY IN 1941. HOW MANY GAMES?

  • ANSWER: 56

  • 2. THIS NBA TEAM HAS THE TOP THREE LOSING STREAKS IN LEAGUE HISTORY. WHO?

  • ANSWER: CLEVELAND

  • 3. THIS DODGER THREW 59 1/3 SCORELESS INNINGS IN 1988?

  • ANSWER: OREL HERSHISER

  • 4. THIS NFL FRANCHISE ONCE LOST 26 GAMES IN A ROW?

  • ANSWER: BUCS

  • 5. THIS SHOWTIME LAKER IS THE CAL RIPKEN OF THE NBA. HE PLAYED IN 1192 CONSECUTIVE GAMES. WHO?

  • ANSWER: A.C. GREEN

  • 6. THIS DODGER ONCE CONVERTED 84 CONSECUTIVE SAVES IN THE EARLY 2000'S. WHO?

  • ANSWER: ERIC GAGNE

  • 7. THIS REDSOX LEGEND REACHED BASE IN 84 CONSECUTIVE GAMES IN 1949. WHO?

  • ANSWER: TED WILLIAMS

  • 8. THIS WOMEN'S BASKETBALL TEAM ONCE WON 90 GAMES IN A ROW. WHO?

  • ANSWER: UCONN

  • 9. THIS MEN'S BASKETBALL TEAM ONCE WON 88 GAMES IN A ROW. WHO?

  • ANSWER: UCLA

  • 10. WHAT NBA TEAM ONCE WON 33 STRAIGHT IN THE 1971-72 SEASON?

  • ANSWER: LAKERS

  • 11. CAL RIPKEN JR. PLAYED IN 2632 CONSECUTIVE GAMES. WHO IS NEXT ON THE LIST?

  • ANSWER: LOU GEHRIG

  • 12. WHAT NFL QUARTERBACK STARTED 297 CONSECUTIVE GAMES?

  • ANSWER: BRETT FAVRE