Shemon & Sheppard – In The Afternoon

Weekdays 2pm-6pm

Babe Ruth (George Herman Ruth, 1895 - 1948) American professional baseball player for the Boston Red Sox, mid 1910s. (Photo by Topical Press Agency/Getty Images)

Craig Shemon here, with the Shemon and Sheppard Show playing Wiki-Pete-ia every weekday at 4:45-ish on ESPN Southwest Florida!  We take a topic that is usually relevant, like the MLB Hall of Fame HOF, and come up with quiz questions in order to stump Pete.  (Technically, since Pete is on vacation this week we will use Chris for this competition.  Unofficially, we will call it Chris-ipedia!). We pit him against an audience member each day.  May the best man or woman win MLB HOF trivia!

In case you are not fortunate enough to be lucky caller number nine at 239-337-ESPN, then you are in luck!  Play at home and dazzle your family!  Stump your co-workers with useless knowledge!  Amaze your friends with your newfound intelligence!  Below are the actual questions AND ANSWERS heard during Wiki-Pete-ia on our show.

With the recent inductions into MLB’s HOF fraternity, let’s take a look at the HOF, past and present, with Wiki-Pete-ia.   Mind you, Chris was a little apprehensive about this topic.  If you are not part of an older generation that grew up with baseball, I can see how this topic would be a bit intimidating.  However, I think Chris surprised himself and the audience with how well he did.  Now it’s your turn.  Let’s do this!

Craig Shemon

  • 1. WHO WAS THE ONLY FIRST BALLOT MLB HALL OF FAMER IN 2022?

  • ANSWER: DAVID ORTIZ

  • 2. THE MOST RECENT RELIEVER TO BE FIRST BALLOT HOF?

  • ANSWER: MARIANO RIVERA

  • 3. WHAT TEAM HAS THE MOST HALL OF FAMERS?

  • ANSWER: NY YANKEES

  • 4. HALL OF FAMER PITCHERS SANDY KOUFAX AND DON DRYSDALE SPENT THEIR ENTIRE CAREERS WITH WHICH TEAM?

  • ANSWER: THE DODGERS

  • 5. THIS 12 X ALL-STAR MAY HAVE BEEN THE PHILLIES GREATEST THIRD BASEMAN ALL-TIME?

  • ANSWER: MIKE SCHMIDT

  • 6. THIS ASTRO PLAYED 20 YEARS WITH THE ORGANIZATION AND WAS AN ALL-STAR AS A CATCHER AND SECOND BASEMAN?

  • ANSWER: CRAIG BIGGIO

  • 7. WHO WAS THE FIRST PLAYER VOTED UNANIMOUSLY INTO THE HOF?

  • ANSWER: MARIANO RIVERA

  • 8. WHICH ONE OF RIVERA'S TEAMMATES RECEIVED 99.74 PERCENT OF THE VOTE TO GET INTO THE HALL?

  • ANSWER: DEREK JETER

  • 9. THE INAUGERAL CLASS OF 1936 HAD 5 INDUCTEES. WALTER JOHNSON AND CHRISTY MATHEWSON WERE TWO. CAN YOU NAME THE OTHER THREE?

  • ANSWER: BABE RUTH, TY COBB, HONUS WAGNER

  • 10. THIS HALL OF FAMER SPENT SPENT HIS ENTIRE CAREER WITH THE CUBS AND WAS KNOWN AS MR. CUB?

  • ANSWER: MR. CUB