Shemon & Sheppard – In The Afternoon

Weekdays 2pm-6pm

Ethan Miller/Getty Images

Craig Shemon here, with the Shemon and Sheppard Show, playing Wiki-Pete-ia every weekday at 4:45-ish on ESPN Southwest Florida!  Today we will look at the great career of the late Bill Russell, who passed away this weekend at the age of 88.  And, Pete Sheppard is back from vacation so no more Chris-ipedia or Rick-ipedia.   We will pit him against an audience member.  May the best man or woman win Bill Russell trivia!

In case you are not fortunate enough to be lucky caller number nine at 239-337-ESPN, then you are in luck!  Play at home and dazzle your family!  Stump your co-workers with useless knowledge!  Amaze your friends with your newfound intelligence!  Below are the actual questions AND ANSWERS heard during Wiki-Pete-ia on our show.

I have one quick story about the time I met Russell about 15 years ago.  I was living in Los Angeles and popped into my local coffee house for a beverage.  Standing next to me waiting for his coffee was none other than Bill Russell.  He was wearing a white golf shirt with a small green clover on his chest with the number 6 etched on it.  I asked him what he was doing in town and he said, “Just passing through.”  Nice guy.  So, let’s remember him.  Let’s play Wiki-Pete-ia!   Good luck!

Craig Shemon

  • 1. DURING HIS 13 YEAR CAREER WITH THE CELTICS, HOW MANY CHAMPIONSHIPS DID BILL RUSSELL WIN?

  • ANSWER: 11

  • 2. RUSSELL AND WHAT NHL PLAYER BOTH WON 11 TITLES?

  • ANSWER: HENRI RICHARD

    Nicknamed the Pocket Rocket.

  • 3. RUSSELL WON BACK-TO-BACK TITLES IN COLLEGE FOR WHO?

  • ANSWER: SAN FRANCISCO DONS

  • 4. WHAT NUMBER DID RUSSELL WEAR WITH THE CELTICS?

  • ANSWER: 6

  • 5. BILL RUSSELL LED THE U.S. TO GOLD IN THE 1956 OLYMPICS. WHO WAS HIS TEAMMATE WHO WOULD LATER COACH THE CELTICS TO TWO TITLES?

  • ANSWER: KC JONES

  • 6. WHAT BASEBALL HALL OF FAMER WAS A HIGH SCHOOL BASKETBALL TEAMMATE OF RUSSELL'S?

  • ANSWER: FRANK ROBINSON

  • 7. WHAT TEAM DRAFTED RUSSELL OUT OF COLLEGE?

  • ANSWER: ST. LOUIS HAWKS

  • 8. RUSSELL WAS THE FIRST OF 5 PLAYERS TO WIN A NATTY IN COLLEGE AND BACK-TO-BACK NBA TITLES. HENRY BIBBY, BILLY THOMPSON AND MICHAEL JORDAN DID IT AS WELL. WHO ELSE?

  • ANSWER: MAGIC JOHNSON