Shemon & Sheppard – In The Afternoon

Weekdays 2pm-6pm

HOUSTON, TEXAS - OCTOBER 08: Jazz Chisholm #70 of the Miami Marlins grounds out against the Atlanta Braves in Game Three of the National League Division Series at Minute Maid Park on October 08, 2020 in Houston, Texas. (Photo by Elsa/Getty Images)

Craig Shemon here, with the Shemon and Sheppard Show, playing Wiki-Pete-ia every weekday at 4:45-ish on ESPN Southwest Florida!  On this day in 1992, the Marlins broke ground on a new 7500 seat spring training stadium.  While most seasons over the team’s history have been hapless, they do have two World Series championships!  So, today felt like a great day to dust off some Marlins baseball trivia for Wiki-Pete-ia.  (Technically, since Pete is on vacation this week we will use Chris for this competition.  Unofficially, we will call it Chris-ipedia!). We pit him against an audience member each day.  May the best man or woman win sports streaks trivia!

In case you are not fortunate enough to be lucky caller number nine at 239-337-ESPN, then you are in luck!  Play at home and dazzle your family!  Stump your co-workers with useless knowledge!  Amaze your friends with your newfound intelligence!  Below are the actual questions AND ANSWERS heard during Wiki-Pete-ia on our show.

Looking back, the history of the Marlins includes a pretty loaded alumni roster.  Some of the game’s greatest players have worn a Marlins uniform.  Two titles and numerous rebuilds later, we feel it’s time to give this organization some due respect.  So, let’s play Wiki-Pete-ia!   Good luck!

Craig Shemon

  • 1. THE FIRST MARLIN TO HIT 50 HR'S IN A SEASON?

  • ANSWER: GIANCARLO STANTON

    He hit 59 in 2017.

  • 2. WHAT YEAR DID THE MARLINS GO FROM LAST PLACE IN THE NL EAST AFTER 38 GAMES TO WINNING THE WORLD SERIES?

  • ANSWER: 2003

  • 3. IN 2003, THE MARLINS FIRED MANAGER JEFF TORBORG AFTER 38 GAMES. THEY REPLACED HIM WITH WHAT 72 YEAR OLD SKIPPER?

  • ANSWER: JACK MCKEON

  • 4. WHAT MARLIN WAS NAMED WORLD SERIES MVP IN 2003?

  • ANSWER: JOSH BECKETT

  • 5. HOW MANY ROOKIES DID THE MARLINS START OPENING DAY IN 2006?

  • ANSWER: 6

    Surprisingly, the team won 78 games that year!

  • 6. WHICH MARLIN WON THE NL MVP IN 2017?

  • ANSWER: GIANCARLO STANTON

  • 7. THE FIRST MARLIN TO WIN 20 GAMES IN A SEASON?

  • ANSWER: DONTRELLE WILLIS

    He did it in 2005.  Who could forget the high leg kick windup?

  • 8. THE FIRST MARLIN TO STRIKE OUT 250 BATTERS IN A SEASON?

  • ANSWER: JOSE FERNANDEZ

    R.I.P.

  • 9. HOW MANY MARLINS PITCHERS HAD WINNING RECORDS IN 2019?

  • ANSWER: 0

    As in NONE!

  • 10. WHO THREW THE MARLINS FIRST NO-HITTER?

  • ANSWER: AL LEITER

    Did it in 1996.

  • 11. THE FIRST MARLIN TO HIT 50 DOUBLES IN A SEASON?

  • ANSWER: MIGUEL CABRERA

    Went on to join the 3000 hit/ 500 HR club.

  • 12. WHAT PITCHER DID THE MARLINS TRADE FOR GARY SHEFFIELD?

  • ANSWER: TREVOR HOFFMAN

    One of the best closers all-time.  And he was the Marlins set-up guy.