Shemon & Sheppard – In The Afternoon

Weekdays 2pm-6pm

LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 24: Los Angeles Dodgers broadcaster Vin Scully waves to the crowd after leading in the singing of Take Me Out to the Ball Game during the seventh inning stretch of the game with the Colorado Rockies at Dodger Stadium on September 24, 2016 in Los Angeles, California. The Dodgets won 14-1. (Photo by Stephen Dunn/Getty Images)

Craig Shemon here, with the Shemon and Sheppard Show, playing Wiki-Pete-ia every weekday at 4:45-ish on ESPN Southwest Florida!  In honor of the passing of Vin Scully we have Dodgers trivia.  And, Pete Sheppard is back from vacation so no more Chris-ipedia or Rick-ipedia.   We will pit him against an audience member.  May the best man or woman win LA Dodgers trivia!

In case you are not fortunate enough to be lucky caller number nine at 239-337-ESPN, then you are in luck!  Play at home and dazzle your family!  Stump your co-workers with useless knowledge!  Amaze your friends with your newfound intelligence!  Below are the actual questions AND ANSWERS heard during Wiki-Pete-ia on our show.

Both Vin Scully and the Dodgers have a long history dating back to Brooklyn.  Along the way some of the game’s most memorable people put on the Dodger Blue.  Jackie Robinson, Sandy Koufax, Tommy Lasorda, Steve Garvey, Kirk Gibson and Fernando Valenzuela are just a few that come to mind.  There are many more greats to be sure.  But Vin Scully saw them all during his 67 years as a Dodgers radio and TV announcer.  Let’s remember some of them here!   Let’s play Wiki-Pete-ia!   Good luck!

Craig Shemon

  • 1. WHERE WERE THE DODGERS ORIGINALLY LOCATED?

  • ANSWER: BROOKLYN

  • 2. WHY WERE THE DODGERS CALLED THE DODGERS? WHAT WERE THEY DODGING?

  • ANSWER: TROLLEYS

  • 3. WHAT NUMBER DID JACKIE ROBINSON WEAR?

  • ANSWER: 42

  • 4. WHAT DODGER WAS THE YOUNGEST PLAYER EVER ELECTED TO THE HOF?

  • ANSWER: SANDY KOUFAX

    Retired at 30.  HOF at 36!

  • 5. WHAT FAMOUS DODGER WAS DEMOTED TO MAKE A ROSTER SPOT FOR SANDY KOUFAX?

  • ANSWER: TOMMY LASORDA

  • 6. WHICH DODGER HOLDS THE TEAM CAREER RECORD FOR STOLEN BASES?

  • ANSWER: MAURY WILLS

  • 7. HOW MANY YEARS DID CLAYTON KERSHAW SPEND IN THE MINORS?

  • ANSWER: ONE

  • 8. WHICH DODGER HOLDS THE TEAM RECORD FOR HOME RUNS?

  • ANSWER: DUKE SNYDER

    407 HR’S

  • 9. WHAT PITCHER WAS KNOWN AS THE BULLDOG?

  • ANSWER: OREL HERSHISER

  • 10. WHAT HOF PITCHER HIT 10 CAREER HR'S AND WAS USED AS A PINCH HITTER BY TOMMY LASORDA?

  • ANSWER: FERNANDO VALENZUELA